تفاوت طراح داخلی و دکوراتور
طراح داخلی کیست؟ دکوراتور چه میکند؟
در این مقاله تفاوت بین طراح داخلی و دکوراتور را بررسی میکنیم. طراحی داخلی یکی از شاخه های طراحی معماری است طراح داخلی اشراف کاملی بر پروسه طراحی دارد کار طراح داخلی تنظیم فضا ها و فرم های داخلی ساختمان با تمرکز بر اصول طراحی معماری است.
طراح در صورت داشتن سر رشته از کارهای هنری و درک هنری بالا در خصوص چیدمان تزئینات داخلی نیز میتواند ورود کند اما در واقع طراح داخلی یک دانش آموخته رشته مهندسی معماری می باشد که علاوه بر داشتن ذوق و هنر زیبایی شناسانه بیش یا همان اندازه به جنبه های مهندسی فضاهای داخلی و کل ساختمان اشراف دارد چرا که در علم معماری تک تک اجزای یک بنا به یکدیگر مرتبط بوده و نمی توان به صورت جزیره ای عمل نمود.
از این رو طراح داخلی هم به موارد فنی چون قطر دیوارها و جانمایی ستون ها و فضاهای اصلی و فرعی و جهت و میزان تابش نور به داخل و.. نظارت دارد و در طرح خود آنها را مدنظر قرار خواهد داد و همزمان بر بخش ها و جلوه های تزئینی و دکوراتیو داخلی مانند در نظر داشتن فضاهایی برای تزئین و جانمایی اکسسوری های مختلف در بخش طراحی دکوراسیون داخلی اهتمام به خرج خواهد داد.
از این رو بحث طراحی داخلی ساختمان با طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان متفاوت خواهد بود چرا که در اولی علاوه بر توجه بر مباحث دکوراتیو و تزئینی و اکسسوری های مورد استفاده نیاز به داشتن دانش فنی مهندسی در به وجود آمدن فضاها نیز می باشد اما در مورد دوم یعنی بحث دکوراسیون داخلی صرفا بر بخش تزئین و چیدمان اکسسوری ها تمرکز دارد و در واقع کار دکوراتیو یا طراح دکوراسیون پس از طراح داخلی شروع می شود گرچه در مواردی می توان این دو را هم زمان با هم پیش برد.
تفاوت حوزه فعالیت طراح داخلی و دکوراتور
یک طراح ضرورتا به طراحی فضا میپردازد. این کار تا حدودی به ساخت سازهایی همچون فرو ریختن یک دیوار، ساخت یک دیوار جدید، جابه جایی، کف پوش و غیره نیاز خواهد داشت. از طرف دیگر، یک دکوراتور تنها به دکور می پردازد که این مراحل ساخت و ساز را شامل نمی شوند. با اینکه این دو حرفه، شباهت بسیار زیادی باهم دارند، تفاوت های کلیدی میانشان می توانند بر پروژه تان تاثیر داشته باشند.
چه زمانی به طراح داخلی و چه زمانی از دکوراتور نیاز داریم؟
درصورتیکه در فکر بازسازی فضایی هستید و در این زمینه نیاز به راهنمایی در زمینه زیبایی شناسی دارید، استفاده از طراح داخلی بهترین گزینه شما محسوب می شود. آنها می توانند فضا را از صفر تا صد بازسازی کرده و علاوه بر این پروژه شما را به صورت روز- به – روز هدایت و کارگردانی کنند.
شما می توانید زمانی از یک دکوراتور داخلی استفاده کنید که بخواهید شخص کارشناس دیگری نوع طراحی شما را مجددا مورد بررسی قرار دهد و می خواهید دستی به سر و روی فضای خود بکشید و فرصت انجام آنرا ندارید و از چنین فردی کمک میجویید.
دوره معماری داخلی و دکوراسیون جهاد دانشگاهی شهید بهشتی
ما در مجموعه جهاد دانشگاهی شهید بهشتی با در نظر گرفتن نیاز بازار کار و با همکاری اساتید مجرب، چارت آموزشی جامعی را طراحی کرده ایم که طی یک دوره یک ساله هم مباحث فنی معماری داخلی و هم دروس هنری دکوراسیون و چیدمان را به شما آموزش دهیم. برای آشنایی با چارت درسی و محتوای دوره آموزشی دکوراسیون و معماری داخلی جهاد دانشگاهی شهید بهشتی کلیک نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید