روش مولر در الگوسازی و دوخت
تاریخچه روش مولر
مایکل مولر، نابغهای آلمانی بود که توانست با اختراع فرمولی جامع، دگرگونی چشمگیری در صنعت پوشاک ایجاد کند. او با انجام تحقیقات بسیار گستردهای در مورد اندازهگیری، به روشی رسید که امروزه تحت عنوان روش مولر میشناسیم .روش اندازهگیری مولر کارایی زیادی در اندام آلمانی دارد. چرا؟
به این دلیل که تحقیقات مولر در کشور آلمان و بر اساس اندام افراد آلمانی انجام شده است .اما فراموش نکنید که این متد هرگز جامع بودن خود را از دست نداده است .به طور مثال با ایجاد تغییراتی کوچک، میتوان این روش را روی اندامهای آسیایی نیز اجرا کرد.
اصول روش مولر چیست؟
متد مولر، شیوه ای برای ترسیم الگوهای خیاطی است. به طور کلی رسم الگو در خیاطی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. الگو شبیه نقشه ای کاغذی است که اندازه ی قطعه های مختلف پارچه و شیوه ی برش و دوخت آن ها را مشخص مینماید. سپس با قرار دادن این قطعات کاغذی به روی پارچه، محل برش آن مشخص میگردد.
در روش مولر، اندازه گیری چهار بخش مهم بدن، یعنی دور سینه، دور باسن، دور کمر و قد، نقش کلیدی دارد و مقدمه ی ترسیم الگو تلقی میشود. اندازه ی باقی قسمت های مورد نیاز نیز از طریق فرمول های ریاضی و محاسبات عددی به دست می آیند.
روش مولر در میان دیگر متدهای ترسیم الگو، محبوب تر و بی نقص تر به حساب می آید و آموزش و کاربرد آن، هم در میان خیاطان و تولیدی های کوچک و هم در میان شرکت ها و برندهای مطرح جهان، بسیار رایج است. از دلایل محبوبیت روش مولر میتوان به آسانی و عدم پیچیدگی آن اشاره نمود. همچنین در این متد، میزان دقت افزایش یافته و در دوخت لباس ها، ظرافت بیشتری به کار میرود؛ به طوری که در اغلب موارد، حتی نیاز به پرو کردن لباس وجود ندارد.
علاوه بر تمامی موارد فوق، از آنجایی که این متد، توسط آلمانی ها اختراع شده است و فرم بدن ایرانی ها و آلمانی ها تا حد زیادی به یکدیگر شباهت دارد، استفاده از این متد، در ایران بسیار رایج میباشد. هرچند که در سال های اخیر، با تغییر سبک زندگی ایرانیان و در نتیجه چاق تر شدن آن ها، بسیاری از طراحان و خیاطان، در روش مولر اصلاحات و تغییراتی را اعمال نمودند.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید در روش مولر، با در دست داشتن اندازههای ۴ قسمت اصلی، میتوان الگویی بسیار دقیق رسم کرد. این ۴ قسمت عبارتند از:
- تمام قد
- دور سینه
- دور کمر
- دور باسن
روش اندازه گیری
- برای اندازه گیری قد، فرد کفش هایش را در می آورد و صاف در مقابل دیوار می ایستد. به شکلی که سر او با دیوار زاویه ی نود درجه تشکیل دهد. سپس با استفاده از متر، قدر او از بالای سر تا زمین محاسبه میشود.
- برای محاسبه ی اندازه ی دور کمر، ابتدا یک نوار، به شکلی که از ناف عبور نماید، به دور کمر بسته میشود. سپس با استفاده از متر، حلقه ی مشخص شده، اندازه گیری میشود.
- اندازه ی دور سینه را با قرار دادن متر بر روی خط ستون فقرات و سپس رد کردن آن از زیر بغل و روی برجستگی سینه محاسبه میکنند.
- دور باسن با عبور متر از برجسته ترین نقاط آن اندازه گیری میشود.
- برای اندازه گیری طول آستین، دست در حالت خمیده به سمت جلو قرار میگیرد و با استفاده از متر، اندازه ی گردن تا سر شانه و سپس تا آرنج و مچ دست، مشخص میگردد.
باقی اندازه ها نیز بر اساس فرمول های ریاضی و همچنین با در نظر گرفتن نوع لباس و سلیقه ی مشتری محاسبه میگردند.
چند نکته مهم در روش مولر
- در این قسمت به تعدادی از نکات طلایی روش مولر اشاره کردهایم که عبارتند از:
- مولر ترک، فرانسه و مواردی از این قبیل وجود ندارد و مولر فقط و فقط متعلق به آلمان است.
- یادگیری روش مولر به تلاش مضاعفی نیاز دارد.
اما نگران نباشید. پاداش تحمل سختی خود را با تولید لباسی بسیار خوش دوخت و خوش فرم خواهید گرفت. - در حال حاضر عملکرد هیچ متدی بهتر از مولر نیست.
- این متد به خودی خود کافی و کامل است و نیازی به تلفیق شدن با سایر روشها ندارد.
- در این متد محدودیتی برای دوخت لباس وجود ندارد. با این روش شما میتوانید برای زنان، آقایان و کودکان لباسهایی بسیار شیک بدوزید.
آموزش روش مولر
آموزش روش مولر امروزه در بسیاری از دوره های آموزش طراحی لباس و خیاطی، از جمله دوره طراحی لباس جهاد دانشگاهی شهید بهشتی، صورت می گیرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در دوره مد و طراحی لباس جهاد دانشگاهی شهید بهشتی ، به صفحه دوره مذکور در این وبسایت مراجعه نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید